Vores produkter er produceret i 100% bomuld og de er produceret til at blive brugt.

Bomuldens gode egenskaber bliver kun bedre efter brug/vask, idet bomuldsfibrene bliver aktiveret. Vi har i det nedenstående samlet noget information om vores produkter og om hvordan du skal behandle dem, for at få det bedste ud af dem.

Varm eller kold vask? Og hvad hvis det fnugger?

Alle vores bomuldstekstiler kan tåle at blive vasket varmt, på op til 60 grader. For at skåne stoffet, vævningen og miljøet kan bomuldstekstiler dog med fordel vaskes på 30-40 grader. 

Enkelte gange har vi oplevet, at kunder har haft en oplevelse af, at deres håndklæder eller plaider fnugger. Dette skyldes, at der sidder resttråd fast i vævningen, der ved brug kommer frem og sætter sig som fnug. Dette kan meget enkelt kommes til livs, ved en enkelt tur i en tørretumbler.

Sugeevne

Der findes mange tricks rundt omkring, der kan bruges til at få et nyindkøbt håndklæde til at opnå optimal absorberingsevne. Det kan bl.a. være, at lægge dem i koldt vand 24 timer før brug osv..

Vi ser dog ikke iblødlægning som en kvalitetsforbedring. Vi producerer vores tekstiler af bomuldsfibre af høj kvalitet, som uanset hvilket trick du bruger, vil opnå sin fulde absorberingsevne efter 2-3 vaske. Bomuld bliver kun bedre af, at blive brugt og grunden til, at det tager et par vakse før den fulde absorberingsevne er opnået er, at bomuldsfibrene skal “vågne op” og aktiveres. Et håndklæde, der er produceret af 100% bomuld, bliver altså kun blødere og mere absorberende af, at blive brugt.

Afhængig af vandets kalkindhold kan håndklæderne nogle gange føles lidt stive efter lang tids brug. Dette kan dog løses ved en enkelt gang i en tørretumbler.

Gossypium Barbadense

Alle vores varer bliver produceret af 100% gossypium barbadense bomuld. Det er denne sort der populært kaldes egyptisk bomuld. Denne type bomuld er meget anvendt til tekstilproduktion da den har ekstra lange fibre, der gør kvaliteten både mere slidstærk, blød og absorberende.

Alle vores tekstiler er håndvævede og produceret af 100 % lokalt dyrket bomuld og vi bruger udelukkende GOTS certificerede farver til at farve vores tekstiler.

Den tynde vævning, der karakteriserer vores produkter, betyder at vores produkter fylder mindre end traditionelle håndklæder, af f.eks. frotte, og så har vores produkter en væsentlig hurtigere tørretid.

Farver der ikke smitter af

Alle vores håndklæder og tæpper er vævet af indfarvet tråd og der er ingen risiko for, at restfarve fra stoffet spreder sig ved vask. Vi anbefaler, at undgå produkter med blegemiddel til vask af vores produkter.

Vores tekstiler er en kombination af smukke mønstre og høj kvalitet, som gør dem tidsløse og i stand til, at modstå tidens tand.

Har du sprøgsmål omkring vedligeholdelse af vores produkter, så kontakt os gerne her